Μην αναπαράγεις ότι βλακεία διαβάζεις στο διαδίκτυο
Για όσους πιστεύουν ότι τα άρθρα που αναρτώνται στο ειδησιογραφικό site Το Κουλούρι είναι πραγματικά, ας μην συνεχίσει την ανάγνωση και ας αναζητήσει στην Wikipedia τι σημαίνει ο όρος λοβοτομή.
Για τους υπόλοιπους έχω να πω μια μικρή ιστορία. Σήμερα το πρωί λοιπόν, έπεσα πάνω σε μια ανάρτηση μιας φίλης στο Facebook με φωτογραφία έναν ματωμένο σκύλο και τίτλο ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Για όνομα λέω από μέσα μου, δεν μπορεί… από διαστροφή πιάνω τον τίτλο και αρχίζω να ψάχνω στον γούγλη (κοινώς Google). Τα αποτελέσματα, όπως ακριβώς τα περίμενα, δεν υπήρχε αυτή η είδηση σε κανένα σοβαρό (υποκειμενικό είναι αυτό ε;) site παρά μόνο σε μικρά blogs τύπου “κρυφτείτε γιατί ερχόμαστε”, “οι νεφελίμ υπάρχουν” και τέτοια.
Μετά, κάνω αναζήτηση του τίτλου στην σοβαρότατη σελίδα (έχει γίνει πολλή κουβέντα γι’ αυτήν στα media) http://ellinikahoaxes.gr/ όπου και πετυχαίνω την εν λόγω ανάρτηση να έχει καταρριφθεί, να είναι δηλαδή HOAX, ράδιο αρβύλα, μαϊμού κλπ. κλπ. Βέβαια ο τύπος που ενημερώνει την εν λόγω σελίδα, ότι γράφει το τεκμηριώνει. Κάτι το οποίο πρέπει να χουμε κι εμείς στο νου μας πριν αναρτήσουμε κάτι στο διαδίκτυο είναι αυτό, ότι κάποιος μπορεί να έχει φτιάξει μια ιστορία στο μυαλό του, να την έχει περιτυλίξει σε μια ωραία ιστορία και να την έχει αφήσει να ταξιδέψει ανάμεσα στα share. Πως να ξεχάσω τα χρήματα της Microsoft για τις προωθήσεις που έκανα στα email της; Πως να ξεχάσω τα λεφτά που φτάσανε στην Αφρική από τα share που έκανα στο Facebook;
Μην μασάτε ότι σας σερβίρουν λοιπόν, ψαχτείτε και μην αναπαράγετε ότι βλακεία διαβάζετε στο διαδίκτυο!