Οι commons γεννήθηκαν τον Ιανουάριο του 2015, βέβαια μάλλον έχουν «γεννηθεί» μέσα μας πιο πριν.. Σκοπός είναι να εκθέτουμε φρέσκες, ιδιοφυείς (δηλαδή πρωτότυπες, ιδιοϋπόστατες, όχι κατ’ ανάγκη έξυπνες, ούτε καινούργιες) ιδέες και απόψεις. Ιδέες μεγάλες, αλλά κυρίως μικρές που θέλουν να γίνουν ..μεγάλες.
Είμαστε κ ο ι ν ο ί, δεν πιστεύουμε σε θαύματα, δεν πιστεύουμε σε «ήρωες», δεν ερχόμαστε από μακριά θέλουμε όμως να πάμε πιο πέρα..
Δεν πιστεύουμε στην παθητικότητα. Δε θέλουμε να μένουμε αμέτοχοι. Θέλουμε να γράφουμε και να λέμε αυτό που πιστεύουμε. Πίσω μας δεν κρύβονται μεγάλα συμφέροντα, παρά μόνο τα δικά μας. Τα δικά μας συμφέροντα θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι «κοινά». Θέλουμε το καλό μας, το οποίο αντιλαμβανόμαστε ως το καλό και των γύρω μας.
Είμαστε κ ο ι ν ο ί και αγαπάμε, παθιαζόμαστε με αυτά που γράφουμε.
Αν και είμαστε κ ο ι ν ο ί απεχθανόμαστε την κοινοτοπία. Γράφουμε για επιστήμες, μουσική, αθλητισμό, αλλά και για ό, τι καθημερινό και «κοινό» πράγμα συμβαίνει. Πάνω ή μέσα σε όλα γράφουμε για πολιτική, θεωρώντας ότι όλα είναι πολιτική..
Το thecommons.gr θέλουμε να είναι ένα site γνώμης, της γνώμης του καθενός από εμάς ξεχωριστά.
Δεν είμαστε ειδησεογραφικό site, ούτε κουτσομπολίστικη σελίδα. Δεν κρύβεται πίσω μας κανένα μεγάλο συγκρότημα δημοσιογράφων, ούτε μεγαλοεφοπλιστές. Δε μας αρέσουν τα copy paste, ό, τι λέμε είναι δικά μας λόγια.
Θεωρούμε για τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας ότι: «εμείς είμαστε αυτοί που περιμέναμε».. Εμείς είμαστε αυτοί που θα ..αλλάξουμε, εμείς είμαστε αυτοί που ..δε θα αλλάξουμε.
Πάντα όμως στόχος των commons είναι να ξεκουνιόμαστε και να ξεβολευόμαστε.